Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен, първи полуфинален сблъсък на Шампионската лига. Стадион "Висенте Калдерон", 21.45 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Мартинес, Боатенг, Алаба, Лам, Кимих, Бернат, Рафиня, Ташчъ, Бенатия
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Роде, Видал, Гьотце, Рибери, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн
Контузени: Бадщубер, Робен

Прогноза на Gol.bg:

Бандата на Диего Симеоне посреща баварския колос в изключително интригуващ първи сблъсък на полуфиналите на Шампионската лига и зрелището изглежда гарантирано.

"Дюшекчиите" детронираха носителя на трофея от миналия сезон Барселона и са готови да вземат нов голям скалп по пътя към третия си финал в най-престижния европейски клубен турнир.

Интересното е, че при първия си опит през 1974 година Атлетико губи именно от Байерн, който изравнява в последните секунди на финала, стига до преиграване и там печели лесно с 4:0. След това двата тима не са се срещали отново.

Очевидно съдбата на мадридчани в КЕШ/Шампионска лига е драматична, защото през 2014 година те бяха на секунди от титлата, но допуснаха горчиво изравняване в края от Реал Мадрид, който стигна до обрат в продължения. 

В групата на германския тим се завърна Джером Боатенг, но той почти сигурно ще остане на пейката, заради липсата на игрова практика. Единствените контузени са Холгер Бадщубер и Ариен робен, а в лагера на домакините големите отсъстващи са Диего Годин и Тиаго.

Атлетико няма победа в последните си пет домакински мача срещу германски противници, записвайки цели четири успеха. В същото време Байерн е спечелил само две от последните си 12 визити в Испания.

Мюнхенци играха именно срещу испанци на полуфиналите на Шампионската лига в предишните две издания на турнира и загубиха мачовете навън с 0:1 от Реал Мадрид и с 0:3 от Барселона. Този път е по-вероятно да станем свидетели на равенство, което да остави интригата за реванша.

Резултат:  Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен 1:1