Байерн Мюнхен катастрофира у дома, след като врътна 1:1 с намиращия се в страхотна форма тим на Кьолн.

Срещата се игра на "Алианц Арена" и бе от 6-ия кръг на германската Бундеслита.

Преди този мач ''баварците'' понесоха тежък удар при визитата си на Атлетико Мадрид и загубиха с 0:1 в испанската столица, а това съвсем логично се отрази и на самочувствието на играчите.

Кимих даде аванс на домакините в 40-ата минута, но Модест изравни в 63-ата. 

Освен това гол на гостите бе отменен и заради засада през второто полувреме. 

След издънката Байерн продължава да бъде лидер в класирането, но с актив от 16 точки, докато Кьолн е с равни точки, с третия в таблицата Дортмунд. 

В този мач Карло Анчелоти реши да даде почивка на играчи като Филип Лам, Томас Мюлер, Артуро Видал, Давид Алаба и Джером Боатенг след тежкия мач с Атлетико. 

Нашата прогноза за този мач съвпадна с резултата - 1:1, и за пореден път Gol.bg нацелва точен резултат на среща, на топ отбор. 


Срещата започна с натиск на домакините и в 3-ата минута само вещата намеса на Хорн, който спря с крак топката, попречи тя да попадне на главата на Левандовски, в наказателното поле на "козлите".

След първите десетина минути се виждаше, че баварците пресираха навсякъде своя противник и го принуждаваха да се защитава с 5 и дори с 6 футболисти. 

В 15-ата минута Хейнц се намеси решаващо, след като попречи на Коман да отправи точен удар по посока вратата на неговия тим.

Две минути след това удар от 16-17 метра на Робен премина покрай страничната греда.

В 20-ата минута бомбен удар на Рафиня пък премина много малко над напречната греда на противниковия отбор. 

Само пет минути след това Хумелс също имаше шанс да вкара, но ударът му от няколко метра премина на няколко метра покрай вратата.

Пресата на баварците продължи и в крайна сметка Кимих реализира в 40-ата минута. Бернат центрира страхотно в малкото наказателно поле и младокът с летящ плонж, с глава, не остави шансове на противниковия страж.

До почивката не се случи нищо кой знае колко интерсно и резултатът се запази.

Второто полувреме започна с опасна атака на Байерн и удар на Ренато от 25 метра, който обаче бе неточен.

В 49-ата минута гостите бяха на крачка от изравнителен гол. Осако бе намерен пред малкото наказателно поле, но се засуети и не успя да прати топката във вратата на Нойер. 

Последваха много силни минути за баварския колос и последователни пропуски направиха Мюлер и Левандовски.

В 54-ата минута пък Мартинес нацели гредата от шест метра и също пропиля супер възможност. 

Малко след това Кимих пропусна да вкара втори гол в срещата, но бе спрян от Хектор. 

В 63-ата минута домакините бяха жестоко попарени от Модест който с феноменален кунг-фу удар от воле нацели топката в наказателното поле и я прати във вратата на Нойер, като изненада германския национал, който не успя да реагира. 

Последва реакция на Карло Анчелоти, който пусна в игра Алаба и Видал на местата на Коман и Ренато Санчес.

Малко след това Осако вкара за гостите, но попадението бе отменено заради засада.

В 81-ата минута Хорн направи спасяване от световна класа, след като отклони към гредата силен удар на Мюлер от наказателното поле. 

Малко след това Бернат нацели лявата греда на противниковата врата с много хубав удар, а до края не се стигна до повече попадения и резултатът остана непроменен. 

БАЙЕРН - КЬОЛН 1:1
1:0 Кимих 40 
1:1 Модест 63

Байерн: Нойер, Рафиня, Хумелс, Робен (46 - Мюлер), Алонсо, Мартинес, Бернат, Кимих, Ренато Санчес (71 - Видал), Левановски, Коман (71 - Алаба)

Кьолн: Хорн, Маврай, Рауш (62 - Цолер), Хектор, Сьоренсен, Хейнц, Леман, Ризе, Хьогер (63 - Йозкан), Модест, Осако