Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти не е съгласен с мнението, че в момента играчите на тима разполагат с по-голяма свобода на терена, в сравнение с ерата "Гуардиола".

"Повече свобода ли? Не! Футболистите имат ясен план за всеки мач - има тактика и организация. Аз пускам на терена един отбор, а не 11 индивидуалисти", отсече Анчелоти пред Goal.com.

"Ако искаш да излезеш с отбор, тогава играчите трябва да спазват определени правила. Трябва да дадеш повече пространство на креативните футболисти, за да може да изпъкне талантът им Но въпреки това си има правила. Играчите не са напълно свободни."

Италианецът говори и за наследството на Гуардиола: "Лесно е, защото отборът има много познания и фантастични качества. Според мен те изградиха тези качества с Гуардиола. Когато поех отбора, играчите бяха в много, много добро състояние."

"Основите са много добри и аз никога не съм искал да ги променям. Всеки треньор има своите собствени идеи за футбола и аз исках да внедря моите, но без да правя революция", добави специалистът.