Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е сигурен, че критиките към германския шампион могат да послужат мотивиращо на футболистите. В състава на баварците се завръща крилото Ариен Робен, който отново беше контузен. 

"Имаше немалко критики и това ни послужи като допълнителна мотивация. Ние можем и трябва да се подобрим, нужно е да следваме идеите си, защото започнахме сезона много добре", категоричен е италианският специалист. 

"Знаем къде сбъркахме. Айнтрахт е много добър домакински отбор, но ние ще играем по-добре, отколкото в последните си няколко мача, сигурен съм в това."

Робен, който пропусна световните квалификации на Холандия с Беларус и Франция, тренира без никакви проблеми през тази седмица. Холгер Бадщубер също е опция за място в състава, след като дълго време беше в лазарета.

"ТАриен е напълно готов за утре. Холгер също е готов за игра, а Хави Мартинес е под въпрос", каза още Анчелоти. В събота Байерн играе срещу Айнтрахт Франкфурт в среща от първа Бундеслига.

Преди паузата за квалификационните мачове за Мондиал 2018 баварците направиха равенство у дома срещу Кьолн в местния шампионат и паднаха от Атлетико Мадрид в Шампионската лига.