Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти обмисля варианта да промени системата на игра 4-4-2 заради колебливите изяви на тима напоследък.

"Възможно е да играем с две крила и двама централни нападатели. Това не е изключено", сподели 57-годишният специалист на пресконференцията преди утрешния мач с Аугсбург за първенство.

Италианецът не се притеснява от поредния пропуск на Томас Мюлер от бялата точка. Както е известно, световният шампион пропусна дузпа при победата с 3:1 над Аугсбург за Купата на Германия в сряда и отказа да изпълнява наказателни удари занапред.

"Мюлер игра добре, но в този момент не успя да се разпише от бялата точка. Но в миналото е вкарвал. Нормално е да пропуснеш дузпа, това се случва на всеки. Титулярният изпълнител на дузпите в Байерн е Роберт Левандовски", уточни Карло, който не подмина критиката на Мемет Шол към младите Ренато Санчес и Кингсли Коман.

"Ренато и Кингсли навярно трябва да подобрят представянето си, но и двамата са още много млади и ние проявяваме голямо търпение към тях. В мача утре няма да можем да разчитаме само на контузените Франк Рибери и Рафиня. Артуро Видал и Дъглас Коста вече са добре", добави Анчелоти.