ПСВ Айндховен извади невероятен късмет и падна само с 1:2 от страховит Байерн Мюнхен в среща от група "D" на Шампионската лига, играна на стадион "Филипс".

Момчетата на Карло Анчелоти тотално надиграха своя опонент през първото полувреме, но нямаха късмет. ПСВ поведе с гол от засада на Сантяго Ариас, а Роберт Левандовски нацели две греди. 

Съдията Роки не маркира явна дузпа за нарушение срещу поляка в пеналта, но малко след това все пак посочи бялата точка и голмайсторът на Байерн изравни.

Баварската машина продължи да доминира и през второто полувреме, но чак в 73-ата минута Левандовски вкара втория си гол в мача, получавайки подаване от Давид Алаба. Десетина минути след това нападателят нацели третата си греда в мача!

Статистиката в края на срещата показа фрапиращите 25:5 удара (10:2 точни) в полза на гостуващия отбор от Мюнхен, който беше постигнал 711 паса (при 91% точност на подаванията) и 73% владеене на топката.

Байерн събра 9 пункта и се класира за осминафиналите, докато ПСВ отпада от борбата, заемайки последното място с актив от 1 точка.


Домакините започнаха много офанзивно и това им причини главоболия в защита още в самото начало. Томас Мюлер стреля покрай лявата греда от въздуха след центриране на Давид Алаба, а след това Роберт Левандовски нацели напречната греда, за да стреля малко над целта при добавката. Ариен Робен пък се освободи от бранител и шутира опасно с левачката, но не уцели вратата.

Преди да изтече четвърт час игра ПСВ поведе при първата си смислена атака, макар и от положение на засада. Мануел Нойер се намеси добре при удар на Пропер с глава, но Сантяго Ариас направи добавка с глава отблизо, намирайки се зад гърба на защитата. Играчите на Байерн протестираха, но съдийската бригада зачете попадението с мотива, че Ариас не пречи на Нойер при стрелбата към него.

В средата на първото полувреме Чаби Алонсо би силно около дъгата с левия крак, но Пасвеер беше заел добра позиция и улови. Не след дълго Байерн нацели още една греда, при опита на Левандовски да стреля с глава при изпълнение на корнер. Полякът претендираше и за дузпа, но реферът не видя дърпането на Морено с ръце в пеналта.

Правдата възтържествува в 34-ата минута, когато този път съдията Роки правилно посочи бялата точка и Левандовски реализира отсъдената дузпа за игра с ръка на Гуардадо в наказателното поле. 

До края на първото полувреме баварците продължиха да доминират и отправиха точни удари чрез Алаба, Левандовски и Видал, но вратарят на холандския отбор се справи.

Германците продължиха по същия начин и след почивката, но Алаба и Джошуа Кимих бяха отказани от вратаря, а Матс Хумелс не беше настроил мерника си.

Един час след началото на мача Байерн пропусна отлично положение. Хумелс изведе Артуро Видал, но неговият силен удар с левия крак беше спасен. Томас Мюлер остана сам вдясно и би от трудна позиция, но защитник изчисти пред голлинията.

Едва в средата на второто полувреме ПСВ отправи удар към вратата на Нойер чрез Морено, който засече центриране в наказателното поле. Байерн отвърна с мощен, но доста неточен снаряд на Филип Лам.

Играта продължи да се води в половината на домакините, но късметът продължаваше да ги покрива. Томас Мюлер стреля с глава, но неточно.

В 73-ата минута Байерн най-после материализира стряскащото си превъзходство. Давид Алаба получи вляво в наказателното поле и намери Левандовски, който вкара от движение в малкия пеналт.

Пет минути преди края на редовното време Роберт Левандовски получи в наказателното поле, подигра се със защитник и остана сам срещу вратаря, но уцели гредата за трети път в мача! В добавеното време свиреп снаряд на Алаба от Фаул профуча високо.


ПСВ Айндховен - Байерн Мюнхен 1:2

1:0 Сантяго Ариас - 14'
1:1 Роберт Левандовски - 34', дузпа
1:2 Роберт Левандовски - 73'


ПСВ Айндховен: Пасвеер, Мирин, Морено, Вилемс (Бренет - 46'), Ариас, Рамзелаар (Зинченко - 75'), Швааб, Гуардадо, Пропер, Перейро (Бергвайн - 67'), Люк де Йонг

Байерн Мюнхен: Нойер, Боатенг, Хумелс, Алаба, Лам, Алонсо, (Кимих Коман - 64'), Видал, Робен (Коста - 64'), Мюлер (Ренато Санчес - 85'), Левандовски