Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти призна, че предпочита да спечели Шампионската лига с баварците, вместо титлата в Бундеслигата. Коментарът на италианецът е нещо ново за наставник или ръководител на Байерн, защото досега сребърната салатиера винаги е била цел №1.

След като осъществиха тотална доминация в Германия (четири поредни титли) обаче мюнхенци отново изпитват огромен глад за трофея в Шампионската лига, отпадайки три поредни години на полуфиналите в надпреварата.

"Лично аз предпочитам да спечеля Шампионската лига, вместо титлата в първенството. Ръководството предпочита титлата, защото знае, че в ШЛ е много трудно. Байерн достигна три поредни пъти полуфиналите и аз искам да достигнем поне до тази фаза този сезон. Надявам се, че ще триумфираме в турнира. Или поне да играем на финала", каза Карлето пред вестник "АС".

"До момента отборът ни се представя добре, но има накъде да се подобряваме. Времето е пред нас. Ключовият момент от сезона е периодът между февруари и април. Ние трябва да се подготвим именно за този етап от кампанията. Атмосферата в Байерн е фантастична, тя е семейна. Все едно съм се върнал в Милан. Бивши играчи на клуба са успели да създадат голяма стабилност", добави Анчелоти.