Байерн Мюнхен често е сравняван със семейство от настоящи и бивши футболисти. В това вече имат възможността за пореден път да се убедят трима от бившите играчи на тима Джоване Елбер, Бишенте Лизаразу и Хасан Салихамиджич.

И тримата бяха част от "армията" на Отмар Хитцфелд - Генерала, покорила европейския клубен връх през 2001 година. Цели 15 години по-късно босовете на баварския клуб Ули Хьонес и Кар-Хайнц Румениге все още си спомнят за тях.

Според "Шпорт Билд" Елбер, Лизаразу и Салихамиджич стават посланици на клуба и ще помагат на легендата Паул Брайтнер, който изпълнява и ролята на съветник.

"Тези трима футболисти са изключително обичани от феновете ни и заедно станаха европейски шампиони с Байерн през 2001 година, наясно са със стойността на нашия клуб и са познати по целия свят. Заедно с Паул Брайтнер те ще могат да ни подкрепят при различни събития", каза Андреас Юнг, шеф на маркетинговия отдел на баварския колос.

Елбер игра от 1997 до 2003 година за Байерн и вкара 140 гола. Салихамиджич беше част от клуба между 1998 и 2007 година, а Лизаразу - от 1997 до 2006 година.