Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг е оптимист, че Карло Анчелоти може да спечели Шампионската лига с тима заради благия си характер.

Тигъра сравни Карлето с бившите си треньори Юп Хайнкес и Отмар Хитцфелд, които успяха да изведат баварците до европейския клубен връх, за разлика от авторитарните Луис ван Гаал и Пеп Гуардиола.

Под ръководството на ван Гаал Байерн игра финал в Шампионската лига през 2010 година, загубен от Интер. На следващата година отново "нерадзурите" спряха мюнхенци, но на фаза осминафинал, а холандецът беше уволнен по-късно. При Гуардиола пък тимът отпадна от три различни испански отбора за три сезона на полуфиналите.

"Анчелоти ми напомня много за Хайнкес. Карло напасва философията си спрямо противниците и не е случайно, че през 2014 година изрита Байерн безмилостно с Реал", сподели Ефенберг пред списание "Кикер".

"Ван Гаал и Гуардиола налагаха своите идеи, без да се съобразяват с противника. Хайнкес имаше по-големите успехи. При Гуардиола и ван Гаал се усещаше дистанция и студенина в чисто човешки аспект, докато Хайнкес, Анчелоти и Хитцфелд - топлина. Като футболист на мен ми харесваше точно това отношение"

"В момента Байерн не доминира, но решаващи са месеците март, април и май. При Гуардиола отборът доминираше тотално 8-9 месеца, но губеше с разлика във важните мачове с Реал и Барса, защото в първенството през пролетта вече нямаше никакво напрежение", добави Ефе, който призна, че би се радвал един ден да работи отново за баварския колос.