Двама от основните футболисти на германския шампион Байерн Мюнхен – Филип Лам и Чаби Алонсо, ще приключат с кариерите си след края на сезона, съобщава Bild.

Според най-тиражирания вестник в Европа 33-годишният германец ще стане спортен директор на баварците. Постът в момента е вакантен след тръгването на Матиас Замер миналата година. Лам е юноша на Байерн и 8 пъти е печелил Сребърната салатиера и 7 пъти Купата на Германия.

През 2013 г. той триумфира и в Шампионска лига, а на следващата година беше основна част от Бундестима, който грабна световната титла. След нея Лам приключи кариерата си и в националния отбор.

Чаби Алонсо пък вече е уведомил ръководството на Байерн, че спира с футбола. Решението на 35-годишния полузащитник обаче не е окончателно и от "Алианц Арена" са готови да му дадат нов едногодишен договор.

През кариерата си испанецът има един чувал с трофеи, като най-значимите са две Шампионски лиги – с Ливърпул през 2005 г. и Реал Мадрид през 2014 г., двукратен европейски първенец с родината си, а през 2010 г. спечели и световното първенство. С екипа на Байерн Чаби има всички възможни отличия в Германия.