Световният шампион с Франция Марсел Десаи се изказа много ласкаво за треньора на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти, определяйки го за абсолютния №1 професията.

"За мен Карло Анчелоти е най-добрият треньор изобщо. Обичам го заради философията му, начина на провеждане на тренировките и заради отношението, което показва към футболистите", каза Десаи пред германската телевизия Sport1.

"Предимството на Байерн, в сравнение с времето на Гуардиола е, че няма голяма преднина на върха в Бундеслигата, а това е добре за отбора през пролетта. Този сезон Байерн не е сред фаворитите в Шампионската лига, но съм сигурен, че отборът ще си върне самочувствието, за да бъде отново сред най-добрите."

"Не е лесно да си треньор на един отбор след Гуардиола, защото играчите са попили философията му за контрола на топката. Карло има друга философия и трябваше да я наложи през концепцията на Гуардиола. Анчелоти държи на по-директния футбол."

"Гуардиола постоянно държеше играчите под напрежение. Нормално е веднага след напускането му те да изпаднат в дупка. Затова е трудна задача да ги върнеш на познатото ниво, но Байерн и феновете му трябва да проявят търпение към Анчелоти", добави Десаи.