От началото на годината бившият треньор на Шалке Мирко Сломка води втородивизионния германски Карлсруе, намиращ се над зоната на изпадащите само по голова разлика. 49-годишният специалист върна лентата назад и призна за предаването Sportschau Club, че на два пъти е бил желан от... хегемона Байерн Мюнхен!

"Винаги съм имал добри разговори с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге в различни ситуации. Когато с Шалке вървяхме доста добре, имаше контакт между нас, но не го задълбочихме, защото аз исках да стана шампион с Шалке и не исках да флиртувам с Байерн. Но нещата с титлата не се получиха", започна Сломка, визирайки края на сезон 2007/08, когато Отмар Хитцфелд направи баварците шампиони и напусна. На негово място в Мюнхен пристигна Юрген Клинсман, а Сломка напусна Гелзенкирхен през август.

През януари 2010 година Мирко пое Хановер и изведе северняците до евротурнирите, което пак не остана незабелязано от баварците. През есента на 2012 година те се свързват с него, защото договорът на Юп Хайнкес изтича в края на кампанията.

"В една такава ситуация трябва да решиш, а Байерн реши друго. Вместо мен взеха Пеп Гуардиола. Отчитам като своя грешка това, че показах на феновете на Хановер, че съм готов да преговарям с друг клуб и не преподписвам поради тази причина. Ако Байерн беше отправил конкретна оферта за мен, щях да се съглася", признава още Сломка, който стана за смях през 2006 година, когато като треньор на Шалке гордо развя шалче, на което клубът е наречен с грозен епитет....