Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти заяви на пресконференцията преди утрешния мач с Херта, че полузащитникът Джошуа Кимих може да се окаже наследникът на капитана Филип Лам в дясната зона на защитата.

Както е известно, Лам обяви, че през лятото слага край на кариерата си. Кимих вече има опит като десен бек, защото е използван често както такъв от германския селекционер Йоахим Льов.

"Кимих може да бъде новият Филип Лам. Той има достатъчно качества, за да играе на различни позиции, а освен това притежава силен характер. Обичам футболисти със силни характери, а той е един от тях", отсече Карлето.

"Джером Боатенг се намира в добро състояние и трябва да видим кога ще е готов да играе. Той тренира добре и физическото му състояние е добро. Все още се нуждае от три седмици. Франк Рибери може да играе срещу Хамбургер, или в мача след това."

"Навярно ще направя ротации за мача с Херта. Хави Мартинес е отличен полузащитник и може да бъде опция и за средата на терена. Томас Мюлер е много важен играч за нас, дори когато не вкарва. Неговото присъствие и характерът му са важни за нас."

Италианецът коментира още веднъж и мача с Арсенал: "Ние трябва да гледаме себе си. Арсенал можеше да поведе в резултата през първото полувреме. Пожелавам най-доброто на Арсен Венгер, без значение дали е в Арсенал или в друг клуб".