Легендата на Байерн Мюнхен Пауло Серджо е на мнение, че баварците все още не са намерили адекватните заместници на Франк Рибери и Ариен Робен.

Клубът се подсили с обещаващи крила като Дъглас Коста и Кингсли Коман, но и двамата показаха спад във формата след силен първи сезон на стадион "Алианц Арена".

"Дъглас е супер играч, но за мен Рибери е най-добрият футболист на Байерн. Скоро ще станат 10 години, откакто играе там, а за Робен - осем. И двамата имат европейски манталитет и затова постигнаха толкова успехи. За Дъглас ще бъде доста трудно да ги замени. Има потенциал, но ще трябва да покаже търпение", коментира Серджо пред вестник "Тагесцайтунг".

"Коста игра много силно в първите си 6 месеца в Мюнхен, но след това се умори и това си личеше. Стана национал на Бразилия, натоварванията се увеличиха и формата му започна да спада. Но съм убеден, че скоро отново ще вдигне нивото си."

"Играта на Байерн не е много по-различна, отколкото беше при Пеп Гуардиола. Карло Анчелоти не променя тактиката толкова често, колкото Пеп. Но това няма значение, защото Байерн без това отново ще спечели титлата в Бундеслигата."

"По мое време беше по-трудно да станеш шампион с Байерн, защото имаше доста отбори с технически класни футболисти. Имаше много такива в Бремен, Хамбург, Леверкузен, Айнтрахт. И първенството беше по-равностойно. Днес изключителните играчи са само в Байерн и максимум още в Борусия Дортмунд", добави кариоката, който стана европейски шампион с баварците през 2001 година.