Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен все още не знае къде ще продължи кариерата си след изтичането на договора му през следващото лято, но холандецът сам определи трансфер в Китай като малко вероятен. 

Той заяви, че би изслушал предложения от други клубове, освен баварския. В същото време "лалето" призна, че няма голямо желание да вземе капитанската лента от Филип Лам, който се отказва в края на сезона.

"Всичко е възможно. Научих, че в кариерата си не бива да казваш, че определено нещо няма как да се случи. В Китай дават изключително много пари и всяка оферта от това първенство те кара да се замислиш", коментира Робен.

"До момента обаче винаги съм бил воден от чисто спортни подбуди и смятам да го правя до края. Парите не играят роля в моите решения. Не съжалявам, че Байерн удължи договора ми само за още един сезон, защото това е добре и за мен."

Въпреки дългогодишния си стаж в Байерн, Робен така и не попадна в листата с кандидати за капитанската лента след оттеглянето на Филип Лам.

"И да бъда капитан, ще нося лентата само една година, а може би и малко повече. Ако бях на 28, бих се справил добре в тази роля, но не и сега", обясни холандският национал.