Острието на Байерн Мюнхен и националния отбор на Холандия Ариен Робен пропусна вчерашната тренировка на "лалетата". Крилото е с травма в стъпалото, получена при визитата на клубния му тим срещу Борусия Мьонхенгладбах.

"Робен ми се обади веднага след мача и каза, че всичко е наред. После се е качил в самолета и там нараненото място се е подуло. По медицински причини е по-добре да не лети веднага към Холандия. Прогнозите са, че ще може да играе в събота", коментира Дани Блинд по повод предстоящата световна квалификация срещу България, която ще се играе на 25 март в София.

Очаква се Робен да направи опит да играе срещу България, но е твърде вероятно да пропусне следващия мач на холандците, който ще е срещу Италия. "Ще преценим след мача с България", допълва селекционерът, цитиран от "Тема спорт".

Головата машина на Спортинг Лисабон Бас Дост, който е вкарал 24 пъти в първенството на Португалия и изостава на гол от Лионел Меси в битката за "Златната обувка", също е пропуснал тренировката на Холандия, но поради лични проблеми. По същата причина Джърмейн Ленс не се е явил в базата. Кевин Стротман пък тренира по индивидуална програма.