Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес е на мнение, че баварците вече са си гарантирали пета поредна титла на Германия.

"Да, титлата е наша от събота. Приемам поздравите за титлата, благодаря ви. Сега хората отново ще кажат, че съм арогантен. Но аз изобщо не съм такъв", коментира Хьонес по време на дискусия.

"Ние имаме 13 точки преднина и голова разлика, която е по-добра с около 40 гола. Това са 14 точки разлика. Само си представете - ние трябва да загубим 5 пъти, а другите да спечелят 5 пъти, за да ни изпреварят. Това е невъзможно на този свят."

"Първият ключов момент през сезона беше победата ни с 3:0 над Лайпциг. Преди мача бяхме с равен брой точки и ако бяхме загубили, щеше да стане трудно. Идваше зимната пауза и ние трябваше да изтърпим някои коментари по наш адрес в продължение на 6 седмици."

"Другият ключов момент беше победата ни с 5:1 над Арсенал, когато за около четвърт час ние играхме футбол от най-високо ниво. В тези мачове се видя, че ние даваме газ тогава, когато сме притиснати. За нас е добре ако в Бундеслигата има отбори, които ни притискат, защото така ще покажем пълния си потенциал."

"РБ Лайпциг е отбор, който ще се развива, а Дитер Матешиц смята да инвестира там. А знаете какви финансови възможности има. "Хофенхайм е любимият ми отбор, защото играе освободено атрактивен футбол. Шалке също тръгва нагоре."

"Борусия Дортмунд обаче си остава основният ни конкурент. Те имат много добър отбор и този сезон, но той е още много млад и има накъде да се развива. Надявам се да запазят отбора си", добави Хьонес.