Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски разкри, че голямата му мечта е да спечели Шампионската лига. Той даде да се разбере, че не смята да напуска стадион "Алианц Арена" и възнамерява да изпълни договора си, който е до 2021 година.

"Голямата ми цел е да спечеля Шампионската лига. Работя здраво, за да го постигна. В Байерн играчите имат същите условия и предпоставки да спечелят турнира, както ако са в Реал Мадрид. Защо да напускам? Байерн е клубът, с който искам да спечеля турнира", коментира Левандовски пред списание "Шпорт Билд".

"Както върви сезонът ни до момента, всички титли са възможни за спечелване. Знаем на какво сме способни и искаме да покажем нашата игра срещу Реал на четвъртфиналите. Нашето най-голямо предимство този сезон е, че всички играчи са здрави и в топформа за важните мачове."

"Гледам само с едно око към класацията за най-добрите голмайстори в Бундеслигата. Сега не мисля за приза. Навярно бих се концентрирал върху това ако станем предсрочно шампиони."

"Аз съм отборен играч, но гледам и индивидуалните класации. Разбира се, че един ден искам да стана най-добрият в света. Ако спечелим Шампионската лига, моите шансове ще се увеличат. Един ден искам да триумфирам в турнира", каза още полякът.