Хофенхайм - Байерн Мюнхен, двубой от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Уирсол Рейн-Некар Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Щарке

Защитници: Боатенг, Ван Буйтен, Данте, Лам, Алаба, Рафиня, Кирхоф, Контенто

Халфове: Швайнщайгер, Гьотце, Кроос, Робен, Рибери, Хойберг, Мартинес

Нападатели: Мюлер, Манджукич

Контузени:  Бадщубер, Тиаго Алкантара, Шакири,  Писаро

 

Прогноза на Gol.bg:

Домакините притежават втората най-добра атака в първенството (25 вкарани попадения), докато гостите могат да се похвалят с най-здравата защита през този сезон (шест допуснати гола). И докато нападението на Байерн е едно от най-силните в Бундеслигата, то защитата на Хофенхайм е най-слабата.

Ако момчетата на Пеп Гуардиола си тръгнат с поне точка, те ще изравнят рекорда на Хамбургер от 80-те години на миналия век, когато северняците постигнаха цели 36 поредни мача без загуба в първенството.

Един от проблемите на Хофе през този сезон са статичните положения. Допуснати са цели 9 гола от подобни ситуации и е твърде вероятно домакините да имат проблеми с днешния си противник, който притежава класни изпълнители. В същото време мюнхенци са допуснали само един гол от статични положения.

Двата отбора са се изправяли десет път един срещу друг в шампионата, като Байерн е постигнал седем победи. Равенствата са три, а головата разлика е 23:6 в полза на най-успешния германски клуб. На терена на Хофе обаче баварците винаги играят трудно, постигайки две трудни победи с един гол разлика и въпросните три ремита.

В състава на Пеп Гуардиола се завръщат Ариен Робен и Тони Кроос, които бяха сменени в мача срещу Херта заради болки в бедрата. Има вероятност и двамата да попаднат в групата. Възстановен е също така Данте, който страдаше от травма в глезена. Тиаго Алкантара вече е здрав, но все още е назад с подготовката.

Страхотно завръщане след контузията си прави Марио Гьотце - в последните му четири мача за Германия и Байерн плеймейкърът участваше пряко в цели 7 попадения. Интересното е, че халфът винаги влизаше като смяна, но това не му пречеше да бъде един от най-добрите в срещите.

През този сезон Хофенхайм показва атрактивна игра в предни позиции, но защитният вал на тимът е под всякаква критика. Байерн е по-пестелив откъм отбелязване на попадения, в сравнение с миналия сезон, но пък отборът изглежда доста по-вариативен.


Резултат:  Хофенхайм - Байерн Мюнхен  1:3