Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/4-финали:

Деси: 

Ювентус – Барселона

Мач от най-чаканите! Изправят се два от най-ярките европейски грандове и в този двубой може да се случи всичко. Според мен Ювентус има леко предимнство, тъй като се радва на спокойствие в италианското първенство – уверено върви към шестата си поредна титла в Серия “А” със серия от 32 победи. По тази причина има възможност и да се концентрира в евроамбициите си.  При Барселона няма този комфорт. Каталунците пропуснаха възможност да стопят разликата с Реал на върха в испанското първенство с неочаквана загуба през уикенда с 0:2 от Малага. Освен това в предишната фаза на Шампионската лига допуснаха изключително тежка и дори сензационна загуба с 0:4 от Пари Сен Жермен, въпреки че след това се реваншираха и класираха с успех с 6:1. Барса не се представя убедително и при гостуванията си, като загуби 2 от последните си 3 мача навън в турнира. Ювентус е хегемон на свой терен, като статистиката показва, че не са загубили в 21 поредни евродвубои у дома.   
Резултат: 3:2

Борусия Дортмунд – Монако

Очаквам и в тази среща повече голове. Поне досега и двата тима показаха, че обичат да бележат. Борусия ще се запомни с рекорда си от 21 гола в груповата фаза този сезон, а има висока успеваемост и срещу френски отбори във фазата на елиминации. Очаквам това да им даде някаква доза самочувствие поне за първата среща, както и винаги шумния 80-сет хиляден стадион „Сигнал Идуна Парк“. Още повече, че е домакинска. Монако, от своя страна, също се радва предимно на успех срещу германски клубове, но пък само веднъж е преодолявал четвъртфиналите на Шампионска лига.  
Резултат: 3:1

Ваня:

Ювентус – Барселона

Мач, който е абсолютно непредсказуем. И двата тима разполагат с отлични футболисти и показват добра игра. Барса имаше леки колебания, но доказа защо е голям гранд като отстрани ПСЖ. Според мен ще има голово шоу, а крайният резултат ще е равен.
Резултат: 2:2

Борусия Дортмунд – Монако 

Изключително симпатични отбори, демонстриращи атакуващ футбол. Очаквам попадения, интрига и развръзка в края на мача. Резултат: 2:3

Вели:

Ювентус – Барселона

Ювентус няма загуба в Торино от август 2015 година. Бинконерите са тотален доминант като домакини и това е тяхното предимство тази вечер. Марио Манджукич е възстановен и ще играе, а като прибавим и Гонсало Игуаин, който е бивш футболист на Реал Мадрид нещата в атака за Юве изглеждат повече от чудесно. Барселона има проблеми в последно време, загуби позорно от Малага в Примера дивисион, а всички знаем как завърши последното им гостуване в Шампионската лига в Париж на ПСЖ.
Резултат: 2:1

Борусия Дортмунд – Монако
 

Борусия Дортмунд има много проблеми с контузени футболисти и Томас Тухел отново ще има тежка задача за определянето на състав. Домакините изглеждат фаворити в тази среща, но да не забравяме, че Монако отстрани Манчестър Сити в предишния кръг на Шампионската лига. Въпреки че са приятната изненада момчетата от кралството ще имат повече шансове за победа на реванша. Резултат: 1:0

Класиране:
1. Десислава Джерманска – 11 точки
2. Велислава Миланова – 10 точки
3. Ваня Симонска – 9 точки