Байерн Мюнхен допусна горчиво поражение с 1:2 от Реал Мадрид в първи четвъртфинален мач на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Карло Анчелоти изиграха много силно първо полувреме и заслужено откриха резултата чрез Артуро Видал, който преди дни обеща да вкара четири гола на "белия балет".

Малко преди това гостите уцелиха гредата при удар с глава на Карим Бензема и последвалата лека намеса на Мануел Нойер. Точно преди паузата домакините получиха доста спорна дузпа, но Видал би силно над целта.

Второто полувреме започна по кошмарен начин за Байерн, защото Кристиано Роналдо изравни набързо, а след час игра Хави Мартинес беше изгонен. Реал напълно доминираше и създаваше ситуация след ситуация, но Нойер оставяше своите в играта с прекрасни спасявания до 77-ата минута, когато Кристиано вкара втория си гол в мача.

Това е едва втората победа на Реал в Мюнхен (при 9 поражения и едно реми), но пък е втора поредна. Реваншът е идната седмица в Мадрид.


Баварският колос очаквано натисна, но не стигна до опасни голови ситуации. Артуро Видал отправи точен, но доста слаб удар с глава, който попадна право в ръцете на Кейлор Навас.

Четвърт час след началния съдийски сигнал Джером Боатенг спъна Карим Бензема пред наказателното поле и Никола Рицоли отсъди фаул. Кристиано Роналдо отправи страховит снаряд, но над напречната греда.

Малко след това юношата на Байерн Тони Кроос шутира опасно, но спечели само корнер. Последва центриране Кроос към Бензема, който засече с глава, но топката се отби в напречната греда след лекото докосване на Нойер и тупкането на земята преди това!

В средата на първото полувреме Давид Алаба стреля мощно, но неточно, а след това Франк Рибери нацели Гарет Бейл в главата със свиреп изстрел, от който спечели корнер. Тиаго Алкантара изпълни и в наказателното поле Артуро Видал надскочи Начо, за да опъне мрежата зад Навас.

Филип Лам намери Томас Мюлер с много хитро подаване между краката на защитник, но в последния възможен момент Начо се намеси и изчисти в корнер, от който не последва нищо опасно.

Пет минути преди почивката Видал, който заплаши Реал Мадрид с вкарването на четири гола, отправи нов опасен удар с глава след центриране на Робен отляво, но този път кълбото профуча покрай сглобката!

На отсрещната врата Кристиано Роналдо заложи на тежък удар от дистанция в долния ляв ъгъл, но Мануел Нойер се намеси. Тони Кроос пробва диагонален изстрел, но покрай гредата.

В последната минута на първата част Франк Рибери задържа и финтира в наказателното поле, след което шутира. Даниел Карвахал отби с рамо, но реферът Рицоли посочи бялата точка. Видал застана зад топката и заложи на силата, но прати кълбото в трибуните с доста висок шут.

Веднага след почивката баварците получиха звучен шамар, защото не се подредиха добре в защита и Кристиано Роналдо засече от въздуха центрирането на Даниел Карвахал.

Десетина минути след почивката Реал беше на косъм от второ попадение. Карвахал центрира за Бейл, който стреля много класно с глава, но Нойер демонстрира уникален рефлекс и спаси!

Тъкмо беше изминал един час игра, когато Хави Мартинес получи втори жълт картон за нарушение срещу Кристиано и беше изгонен. Останал с 10 души, Байерн изглеждаше рухнал и Реал обстрелва вратата на противника чрез Рамос, но неточно.

Германците имаха видими проблеми с изнасянето на топката и двайсетина минути преди края на редовното време започваше да тежи липсата на Мартинес в техните редици. Бензема засече с глава центрирането на Асенсио, но не намери целта.

После един от най-добрите на терена Карвахал пусна хитро за Бензема и французинът стреля майсторски от движение, но Нойер отново остави своите в играта с прекрасно спасяване.

Четвърт час след това хаотичната защита на Байерн само изгледа как Кристиано Роналдо стреля от упор, но Нойер спаси с една ръка! Малко след това най-добрият вратар в света за последните 4 години спаси и удар на Каземиро.

Баварците изглеждаха като опълченци и дори не мислеха за създаване на контраатака. Мадридчани разиграваха активно както по двата фланга, така и през центъра, чувствайки се напълно комфортно на чуждия стадион.

Логичното се случи в 77-ата минута, когато Кристиано Роналдо засече центрирането отляво на Асенсио на границата на малкия пеналт и този път Нойер нямаше какво да стори.

Само три минути след това защитата на Байерн изгледа как Марсело получава в пеналта, спира си топката най-спокойно и бие въртеливо, но покрай дясната греда.

В 91-ата минута грохналият Байерн получи още един удар, когато Серхио Рамос вкара с глава след центриране на далечната греда. За щастие на домакините, голът правилно беше отменен заради засада.

Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 1:2

1:0 Артуро Видал - 25'
1:1 Кристиано Роналдо - 47'
1:2 Кристиано Роналдо - 77'

 

Пропусната дузпа: Видал (Байерн) - 45' +1

Червен картон (втори жълт): Мартинес (Байерн) - 61'

 

Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес, Боатенг, Алаба, Лам, Алонсо (Бернат - 63'), Видал, Тиаго, Рибери (Коста - 68'), Робен, Мюлер (Коман - 81')

Реал Мадрид: Навас, Рамос, Начо, Карвахал, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич (Ковачич - 91'), Бейл (Асенсио - 59'), Кристиано, Бензема (Хамес - 83')