Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти призна, че баварците са тренирали дузпи преди утрешния полуфинален сблъсък с Борусия Дортмунд за Купата на Германия.

Участието на левия бек Давид Алаба в срещата е под въпрос и ще се реши утре. Австриецът има болки в коляното и навярно ще пропусне класиката в германския футбол.

"В края на тренировката ни всички футболисти тренираха дузпи, но това не е нещо техническо, а изцяло в главата. Самият аз не съм изпълнявал дузпа в кариерата си, защото бях ужасен", сподели Карлето.

"Искаме да решим спора в наша полза още в редовното време, но ако се наложи, ще изпълняваме и дузпи. Изпитвам голямо уважение към Борусия Дортмунд. Този отбор е още по-силен с Марко Ройс в състава."

"Трябва да внимаваме с него. Обамеянг също е много добър футболист. Той е бърз и опасен. Но аз имам фантастична деветка в лицето на Роберт Левандовски. Нормално е той да бъде фаулиран, това е част от играта за централните нападатели."

"Давид Алаба имаше леки болки на тренировката и ще решим в деня на мача дали ще вземе участие в него. Ако не е готов, Хуан Бернат ще играе отляво", добави италианецът.