Бившият футболист на Барселона и Реал Мадрид Бернд Шустер разкритикува Байерн Мюнхен за начина, по който отборът отпадна от Шампионската лига.

"От моя гледна точка в Байерн правят една и съща грешка в Шампионската лига от няколко години - прекалено евтино продават кожата си. Тяхното мото е "ако не е този сезон, ще е следващият". И това се повтаря", коментира Шустер пред списание "Шпорт Билд".

"Навярно Атлетико Мадрид ще се класира за третия си финал в последните 4 години в турнира, но още не е успял да го спечели. Това показва колко е трудно в Шампионската лига и защо нито един отбор не е защитил титлата си."

"Байерн е добре подсигурен за близките години с Нойер, Боатенг, Хумелс, Левандовски и новото сърце в играта на отбора Тиаго. Ако се наложат млади таланти, нещата ще се получат."

"Дъглас Коста не успя да влезе и в двата мача с Реал Мадрид. При него усетих, че той изобщо не е в час и не дава всичко от себе си. Но южноамериканците са такива. Цупят се, щом не започват от самото начало. Това е пълна противоположност на германския манталитет", добави Шустер, който стана шампион на Испания с Реал като футболист (два пъти) и като треньор.