Отпадането на Байерн Мюнхен от Шампионската лига е покачило напрежението в съблекалнята, а отношенията между треньора Карло Анчелоти и крилото Франк Рибери са обтегнати.

Според списание "Шпорт Билд" французинът е разочарован от своя наставник, който го сменя често напоследък. В 4 от последните 6 мача той е заменен, в един мач влиза като смяна, а в един изобщо не се появява на терена. 

Карлето и Франк започнали да си говорят на висок тон след отпадането от Реал. В 30-ата минута на мача в Мадрид италианецът даваше разпалено инструкции на възпитаника си, изисквайки по-висока концентрация от него.

"Тогава защо не ме изкараш", отговорил Рибери, поръчвайки смяната си в 71-ата минута на срещата с Дъглас Коста. Срещу Майнц (2:2) Франк беше заменен още на почивката.

Веднага след края на мача в събота Рибери е напуснал стадиона и изобщо не се е появил в съблекалнята. Според медиите в Германия има вероятност опитният футболист да остане резерва в днешния двубой с Борусия Дортмунд за Купата на Германия.

Доскоро Рибери се изказваше доста ласкаво по адрес на Анчелоти и го сравняваше с бившите си треньори Отмар Хитцфелд и Юп Хайнкес заради човешките им качества.