В Байерн Мюнхен настава време разделно след отпадането в Шампионската лига и за Купата на Германия. Според вестник "Билд" президентът Ули Хьонес вече мисли за нов треньор, въпреки договора до 2019 година на Карло Анчелоти.

Хьонес е недоволен не само от издънките срещу Реал Мадрид и Борусия Дортмунд в двете надпревари, но и от формата на отбора. Според него това е най-слабо подготвеният Байерн във физическо отношение за всички времена!

Както е известно, тренировките на италианския специалист не са особено тежки и рядко продължават повече от час. До момента босовете на клуба си затваряха очите заради успехите на Карлето в Шампионската лига и заради философията му, че по-лежерните занимания спестяват сили за важните мачове в края на сезона.

В последните седмици обаче баварците са трагични и за капак записаха две поредни равенства в Бундеслигата. Там авансът от 8 точки пред РБ Лайпциг 4 кръга преди края на сезона носи спокойствие, но при нови издънки титлата ще се клати, защото в предпоследния кръг мюнхенци гостуват на "биковете".

Според най-тиражния вестник в "Европа" Хьонес вече работи за треньорска рокада. Неговият голям любимец е 29-годишният наставник на Хофенхайм Юлиан Нагелсман, който беше на стадион "Алианц Арена" в сряда за мача на баварците с Борусия.

Още през 2015 година Ули искаше младата треньорска сензация в дублиращия отбор на Байерн, но тогава босът на Хофе Дитмар Хоп не пусна специалиста. Договорът на Нагелсман е със същата давност като този на Анчелоти, но е възможно сензационната промяна да настъпи по-скоро.

Куриозното е, че през този век Байерн търпи крах на всеки пет години. През 2002 година тимът беше детрониран както в шампионската лига, така и в Бундеслигата, където остана трети. През 2007 година провалът беше по-срамен - четвърто място в първенството. През 2012 година пък клубът записа "вице"-сезона, където събра три "калъфки" в трите надпревари.

Все пак се смята, че Байерн ще даде нов шанс на Анчелоти, но при провал и през следващия сезон италианецът е сигурен пътник.