Волфсбург - Байерн Мюнхен, среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Събота, стадион "Фолксваген Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Тиаго Алкантара, Робен, Мартинес, Рибери, Шакири, Хойберг

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер, Грийн

Контузен: Бадщубер


Прогноза на Gol.bg:

"Вълците" излизат за мача сериозно зашеметени от шестте гола, които получиха миналата седмица от средняка Хофенхайм. Поражението удари здраво по амбициите на Волфсбург да се добере поне до четвъртото място, което ще им даде шанс да играят в квалификациите за влизане в Шампионската лига.

В същото време Байерн продължава да мача всички противници в първенството, подобрявайки собствените си рекорди. Гостите са в серия от 15 поредни шампионатни успеха и се целят в ново върхово постижение.

Само веднъж в своята история Байерн е оставал без загуба в първите 24 кръга на кампанията. Интересното е, че последният треньор, който е правил нещо подобно бе Юп Хайнкес, но начело на Байер Леверкузен през 2009/10. Сега неговият наследник на кормилото на Байерн Пеп Гуардиола може да изравни впечатляващото постижение.

В момента Байерн има невероятните 65 точки на сметката си. За сравнение те спечелиха титлата през 2001 година с общо 63 пункта в актива си.

Макар да изглежда в ролята на аутсайдер утре, Волфсбург постига добри резултати срещу най-добрите германски отбори през сезона. На свой терен момчетата на Дитер Хекинг победиха останалите германски участници в Шампионската лига - Дортмунд, Шалке и Леверкузен.

Домакините са вкарвали поне един гол в последните си 15 мача за първенство, а Байерн - в последните си 60 срещи. Почти сигурно утре ще видим динамичен и отворен двубой, с голови положения и пред двете врати.

В състава на гостите се завръщат Томас Мюлер, Джердан Шакири, Ариен Робен и Франк Рибери, като французинът почти сигурно ще намери място в титулярния състав.

Волфсбург е по-свеж от своя противник и може да разчита на фактора домакинство, но Байерн разполага с доста по-качествени кадри и с дълга резервна скамейка. Затова ще заложим на минимална победа за баварците.


Резултат:  Волфсбург - Байерн Мюнхен  1:2