Бившият спортен директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер разкри, че е останал изненадан от срива в лагера на баварския колос, който отпадна от Шампионската лига срещу Реал Мадрид и Купата на Германия срещу Борусия Дортмунд в рамките на една седмица.

"Ако бях заложил за победа с 3:2 за Борусия Дортмунд в Мюнхен, със сигурност щях да загубя с разлика (смее се). Много съм изненадан от този резултат. Вярвах много на Байерн за този сезон", коментира Замер пред вестник "Тагесцайтунг".

"От началото на календарната година Байерн играеше смело, постоянно, хармонично. Просто играеше много добре. Но трябва и да се отбележи, че Арсенал не е нито Реал Мадрид, нито Борусия Дортмунд", добави носителят на Златната топка за 1996 година, визирайки двете победи на мюнхенци с 5:1 над лондончани на 1/8-финалите в Шампионската лига. Така "артилеристите" вече са в невиждана серия от три поредни поражения с 1:5 срещу най-успешния германски клуб, записвайки най-срамната страница в историята си.

"В сегашната ситуация е важно клубът да има спортен директор, който да анализира случилото се. Байерн има добър микс, а в лицето на Джошуа Кимих разполага с един от най-добрите млади таланти в света. Очаквам много и от Ренато Санчес, който рядко показва към момента какво може. Момчето е супер футболист, също като Кингсли Коман", допълни Замер.