Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер разкри кога очаква да бъде напълно готов за игра, след като счупи костица на стъпалото в реванша с Реал Мадрид в Шампионската лига. Най-добрият страж на планетата за последните четири години говори и за сезона на баварския колос.

"Към момента моето възстановяване върви по план. Без това през този сезон отборът нямаше как да разчита повече на мен. Смятам, че ще бъда готов за началото на тренировките за новия сезон. След две седмици ще се направят контролните прегледи на крака, за да се види дали костиците са зараснали правилно", сподели Нойер, чийто ляв крак в момента е в гипс.

"Тази контузия би била много по-лоша за мен една година по-късно, защото ни предстои участие на световното първенство. С Байерн станахме шампиони на Германия. Всеки очакваше това от нас, но пътят беше труден. Можем да се гордеем със себе си, защото никой не е успявал да стане шампион пет поредни сезона."

"Можем да се ядосваме за отпаданията от Реал Мадрид в Шампионската лига и от Борусия Дортмунд за Купата на Германия. Желанието ни беше да постигнем повече. Надявам се догодина да сме по-дълго време в сметките и в тези надпревари. Отново ще атакуваме всички трофеи."

Нойер е смятан за основен кандидат за капитанската лента, тъй като Филип Лам се отказва от футбола през лятото: "Ако бъда попитан дали искам лентата, ще го направя. Кариерата на Лам е сензационна и е жалко, че той не беше избран от журналистите за играч на годината. Той даде толкова много на германския футбол".