Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти трудно скриваше вълнението си от драматичната късна победа с 5:4 в Лайпциг, дошла след изоставане с 2:4 до 84-ата минута. Куриозното е, че мачът практически беше без значение за шамипоните и новия вицешампион на Германия, но въпреки това се оказа наелектризиращо и незабравимо зрелище.

"Това беше един напълно ненормален мач. Както се очакваше, получи се доста открит двубой, защото и двата отбора постигнаха своите цели в Бундеслигата и днес показаха страхотен футбол. РБ Лайпциг показа защо е напълно заслужено на второ място в класирането. Те започнаха много силно, ние бяхме по-добри в края на срещата. Беше изцяло офанзивен мач", сподели италианският специалист.

"Но ние със сигурност можехме да се представим по-добре в дефанзивен план. Лайпциг беше един фантастичен противник през тази кампания, те играха изненадващо много добре. За тях това е стартът на един прекрасен период. Имат млади футболисти и са много мотивирани. През следващия сезон ще играят в Шампионската лига и за тях това ще бъде много ценен опит", добави Карлето.