Германският шампион Байерн Мюнхен вече може да се похвали с цели 8 гола, вкарани след 90-ата минута на мачовете от Бундеслигата през този сезон, което е абсолютен рекорд.

Баварският колос вкара на два пъти в добавеното време при вчерашното си гостуване на РБ Лайпциг, спечелено с 5:4 по изключително драматичен начин. Това се оказа и най-резултатният мач през сезона в германския елит.

Четирима футболисти на шампионите изравниха или подобриха най-добрите си постижения в Бундеслигата. Давид Алаба изравни от пряк свободен удар за 4:4 в 91-ата минута и вече има рекордните за него 4 гола в първенството през кампанията. Тиаго Алкантара реализира шестия си гол за сезона вчера, като в първите си три сезона в Мюнхен той имаше общо 4 гола за първенство.

Офанзивният полузащитник Томас Мюлер е критикуван, че не вкарва през сезона, но пък авторът на пет гола вече има 12 асистенции и по този показател постига своя връх в кариерата. На два пъти (сезони 2010/11 и 2012/13) световният шампион имаше по 11 голови подавания.

Роберт Левандовски се върна на върха в листата на голмайсторите. Кръг преди края той има 30 гола (изравнен негов рекорд), с колкото спечели голмайсторския приз преди година. 

За 11-и път през кампанията полякът вкарва поне 2 гола в един мач. В исторически план само Герд Мюлер е пред него с 12 "дубъла" през сезон 1971/72. В момента Левандовски има 151 гола в 226 мача в Бундеслигата.