Най-слабият отбор във Висшата лига щеше да бъде трета сила в Бундеслигата, показват изчисленията за новия сезон. Не става дума за спортни постижения, а за финансови приходи от телевизионни права.

През следващия сезон германският шампион ще прибира близо 100 милиона евро според новия договор в Бундеслигата, информира списание "Кикер". 

Точните сметка показват, че в касата на Байерн ще влязат 99 064 000 евро. За сравнение през този сезон баварците взеха "само" 74 милиона евро от телевизионни права в Бундеслигата.

На второ място е Борусия Дортмунд, чиито приходи от това перо ще бъдат 89 милиона евро - малко повече от сумата, която прибира най-слабият отбор във Висшата лига от тв-права!

На седмото небе ще бъдат в Дуисбург, който е воден от българския специалист Илия Груев. Вместо досегашните 800 000 евро на сезон, влезлите във Втора Бундеслига "зебри" ще се радват на свежи 7 500 000 евро от телевизионни права догодина.

В същото време във Волфсбург треперят здраво, защото клубът ще загуби около 40 милиона евро от телевизионни права, ако изпадне от елита.