Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти тегли чертата и писа положителна оценка в края на сезона на баварския колос, който излиза утре срещу Фрайбург. Специалистът обърна специално внимание на Филип Лам и Чаби Алонсо, които слагат край на своите кариери.

"Ние анализирахме сезона и можем да кажем, че той премина добре. В края на кампанията играчите се намират в добро физическо състояние. В решителната фаза нямахме късмет с травмите на Левандовски, Хумелс и Боатенг. Това е нещо, което не можеш да контролираш, но ние искаме да атакуваме отново челните места през следващия сезон", сподели Карлето.

"Готов съм за бирения душ след връчването на сребърната салатиера, но коляното ми е контузено и за съжаление не мога да тичам. Но все пак съм готов. Последната тренировка с Лам и Алонсо беше много емоционална. Горд съм, че имаш щастието да бъда техен треньор."

"Утре ще ги сменя малко преди края на мача, за да бъдат изпратени с аплодисменти. И двамата могат да бъдат фантастични треньори. Алонсо е като Лам. Той е фантастичен халф и е трудно да се намери играч с неговите характеристики. Технически и тактически е много добър", каза още италианецът.