Галерия

Байерн Мюнхен победи Фрайбург с 4:1 в мач от последния 34-и кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Преди началото от Байерн изпратиха подобаващо трима свои футболисти, които приключват с футбола - Том Щарке, капитана Филип Лам и Чаби Алонсо. По традиция мюнхенци завършиха сезона с екипа, с който ще играят през идната кампания. Шампионите откриха резултата още в четвъртата минута чрез Ариен Робен, който заложи на характерния си пробив отдясно към центъра и удар в далечния ъгъл.

Постепенно момчетата на Карло Анчелоти се поотпуснаха и дадоха възможност на Щарке да блесне на няколко пъти в последния мач в кариерата му. Артуро Видал удвои в 73-та минута, но малко след това най-успешната резерва в историята на първенството Нилс Петерсен намали. В добавеното време се разписаха Франк Рибери и Джошуа Кимих.

Байерн Мюнхен завърши сезона с 82 точки на върха, а Фрайбург е седми с 48 пункта и може да играе в лига Европа, но само ако Борусия Дортмунд победи Айнтрахт Франкфурт във финала за Купата на Германия.


Баварците атакуваха от самото начало и вратарят на гостите Шволов трябваше да спасява удар с глава на Кингсли Коман. Още при следващата си опасна акция обаче Байерн откри резултата. Ариен Робен получи пас от Чаби Алонсо, финтира защитник и откри резултата с фирменото си изпълнение - фалцов диагонален удар в далечния ъгъл.

Фрайбург не се стресна и отправи два удара в рамките на минута. Първо Нидерлехнер шутира покрай целта, а след това Грифо би над вратата на шампионите. Домакините отговориха с центриране на Алаба към Томас Мюлер, но Шволов следеше ситуацията и се намеси.

Четвърт час след началото Роберт Левандовски вкара топката в мрежата след извеждащ пас, но попадението правилно беше отменено заради засада. Последва снаряд на Артуро Видал от дистанция, но покрай десния страничен стълб.

Ветеранът Том Щарке трябваше да спасява удар на Франц след рикошет в тялото на Кимих, а след това халфът на Байерн стреля с глава, но право в ръцете на вратаря. Байерн се поотпусна и Хаберер би покрай вратата, а след това Щарке спаси ударите отблизо на Грифо.

Шампионите отново се активизираха и този път Роберт Левандовски стреля отблизо от неудобна позиция, но Шволов спаси. След това Робен и Алонсо биха неточно.

Само 45 секунди след подновяването на играта Левандовски засече от движение центриране към границата на малкия пеналт, но Шволов се намеси великолепно!

Десетина минути след това гостите имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Джошуа Кимих в наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи. Последва удар на Нидерлехнер, но Щарке спаси, а на отсрещната врата Шволов отказа Левандовски с прекрасна намеса.

В средата на втората част попадение на Томас Мюлер правилно беше отменено заради засада, а малко след това Робен разтресе напречната греда с бомбастичен изстрел. Влезлият като резерва Нилс Петерсен пробва рефлекса на Щарке, но ветеранът оправда прякора си "Стената".

В 73-ата минута Байерн удвои своята преднина след хубава атака отдясно. Артуро Видал получи пред дъгата и намери долния десен ъгъл с точно изпълнение.

Само три минути след това обаче Фрайбург стигна напълно заслужено до намаляване на резултата благодарение на най-добрата резерва в историята на Бундеслигата Нилс Петерсен. Стрелецът беше изведен от Грифо и завърши с левачката в долния десен ъгъл.

В последната минута на редовното време Левандовски беше блокиран, а малко след това бранител спря Нидерлехнер.

В добавеното време Байерн контраатакува чрез Робен, който напредна и не се полакоми. Холандецът пусна вляво за Рибери, който първо уцели гредата, но топката влетя в мрежата.

Левандовски не успя да стане голмайстор на първенството, но пък в последните секунди записа асистенция за Джошуа Кимих, който вкара с глава на далечната греда.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5n42u7" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x5n42u7_bayern-munich-vs-freiburg-4-1_sport" target="_blank">Bayern Munich vs Freiburg 4:1</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/retista" target="_blank">retista</a></i>

Байерн Мюнхен - Фрайбург 4:1

1:0 Ариен Робен - 4'
2:0 Артуро Видал - 73'
2:1 Нилс Петерсен - 76'
3:1 Франк Рибери - 91'
4:1 Джошуа Кимих - 94'

 

Байерн Мюнхен: Щарке, Боатенг (Кимих - 11'), Алаба, Бернат, Лам (Рафиня - 87'), Алонсо (Рибери - 82'), Видал, Робен, Коман, Мюлер, Левандовски

Фрайбург: Шволов, Гулде, Кемпф, Игньовски (Нилсен - 88'), Гюнтер, Хьофлер, Франц (Шустер - 73'), Филип, Грифо, Нидерлехнер, Хаберер (Петерсен - 68')