Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри, че трансферните цели на клуба за новия сезон вече са ясни и са съгласувани с треньора Карло Анчелоти. 

Баварците уредиха двама футболисти (Себастиан Руди и Никлас Зюле) на Хофенхайм в хода на кампанията и сега са се насочили към Леон Горецка от Шалке. Алексис Санчес от Арсенал пък от няколко седмици се води за основна цел на германския шампион.

"Вече дискутирахме трансферната политика с Карло и борда на директорите. Решихме кои са нашите трансферни цели. През следващия сезон ще имаме отбор, който ще бъде много добре подготвен да се бори за всички трофеи", увери Кале пред вестник "Зюддойче Цайтунг".

"Трябва да вземем решения, защото трансферната активност започва сега. Няма да споменавам никакви конкретни имена, но едно е ясно - за нас е важно качеството. Зюле се представя много добре и стана национал. Той е футболист, който може да ни бъде много полезен. 

"Като цяло сезонът беше добър. Спечелихме титлата с 15 точки разлика. Това е доказателство, че сме работили добре през цялата кампания. Не е лесно да станеш шампион. За 5 години спечелихме 13 трофея и събрахме 105 точки повече от Борусия Дортмунд, който е втора сила в германия. това показва, че Байерн е нещо повече от завършен отбор", добави Румениге.