Шампионът Байерн Мюнхен дори не е в Топ 4 по отношение на най-атрактивния футбол, показван от отборите в Бундеслигата. Поне на това мнение са над 6000 души, участвали в анкета на консултантската фирма по бизнес управление от Нюрнберг SLC Management.

Участвалите в допитването ултраси са на мнение, че вицешампионът и абсолютен дебютант в Бундеслигата РазенБалшпорт Лайпциг играе най-красивия футбол. Припомняме, че в предпоследния кръг от сезона "биковете" паднаха у дома с 4:5 от баварците, макар да водеха с 4:2 до 84-ата минута.

Интересното е, че още три отбора са пред Байерн в класацията - четвъртият в крайното класиране Хофенхайм, останалият на трето място Борусия Дортмунд и Кьолн, който ще играе в евротурнирите след четвърт век прекъсване. 

Все пак цели 51.9% от анкетираните са на мнение, че РБ Лайпциг няма да постигне успех при първото си участие в групите на Шампионската лига.

Момчетата на Ралф Хазенхютъл са №1 и в класацията за Изненада на сезона, събирайки 70.9%. На второ място е Фрайбург (68.7%), който ще играе в евротурнирите благодарение на триумфа на Борусия Дортмунд в турнира за Купата на Германия.