Италианският хегемон Ювентус е готов да извади 35 милиона евро за крилото на германския първенец Байерн Мюнхен Дъглас Коста, информира електронното издание Goal.com в ексклузивен материал.

Бразилецът на няколко пъти даде интервюта в хода на сезона, в които публично обяви, че не се чувства щастлив. Според треньора на Байерн Карло Анчелоти всичко се дължи на агента на играча, но коментарите на Коста не се харесаха на клубното ръководство.

Поради тази причина Байерн е готов веднага да продаде сърдития южноамериканец, стига да получи адекватна оферта. Смята се, че баварците са готови да разкарат Дъглас при оферта от 45 милиона евро.

Бързакът беше купен от Шахтьор Донецк преди две години за 30 милиона евро и направи феноменален първи полусезон, но след това формата му спадна, а и той беше преследва от контузии.

Байерн вече намери заместник на Коста, привличайки Серж Гнабри от Вердер Бремен. Договорът на кариоката е до лятото на 2020 година.

През последните седмици се заговори, че силен интерес към Коста има от Барселона и Манчестър Юнайтед. Техничарят е впечатлил новия треньор на каталунците Ернесто Валверде и мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо.