Само преди няколко седмици трансферът на Дъглас Коста от Байерн Мюнхен в Ювентус изглеждаше сигурен, но двата клуба не се разбраха.

"Бианконерите" бяха готови да платят 40 милиона евро, а баварците искаха с десет милиона евро отгоре. Сега сделката е на път да пропадне поради друга причина, пише вестник "Билд".

Клубовете от италианската Серия А имат право да привличат само по двама играчи извън Европейския съюз на сезон. Юве вече си осигури услугите на Родриго Бентанкур от Бока Хуниорс, а вторият южноамериканец се очертава да бъде Данило от Реал Мадрид.

Според вестник "АС" Юве ще плати за него 20 милиона евро на "белия балет", защото търси спешно заместник на десния бек Дани Алвеш. Последният изненадващо реши да си тръгне и почти сигурно ще подпише с Манчестър Сити.

Така Коста остава на заден план за италианския шампион, който остава с вързани ръце заради правилата в първенството си. И вместо кариоката, торинци ще купят Федерико Бернардески от Фиорентина.

"Ако се появи клуб, който е готов да плати определената от Карл-Хайнц Румениге сума, Коста ще си тръгне", заяви президентът на Байерн Ули Хьонес. Както е известно, интерес към Дъглас имаше и от испанския колос Барселона.