Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге потвърди, че клубът няма да излиза с оферта за звездата на Арсенал Алексис Санчес.

Двукратният носител на Златната топка уточни, че клубът не възнамерява да привлича заместник на Роберт Левандовски, който е единственият "чист" нападател в съблекалнята.

"Вече не участваме в това", лаконично отговори Румениге на въпрос дали Байерн ще излезе с оферта за чилиеца, който публично изрази желанието си да играе в Шампионската лига.

Дълго време мюнхенци бяха считани за сигурния нов клуб на Санчес, но високите му финансови претенции отдалечиха двете страни.

"С треньора сме единодушни, че не искаме нов нападател. Роберт играе на година в 90-95% от мачовете ни. Томас Мюлер е неговата алтернатива при отсъствие. Нека ви напомня, че с него в атака германският национален отбор по футбол стана световен шампион през 2014 година", каза още Румениге.

В момента се смята, че основни кандидати за подписа на Санчес са Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Френският ПСЖ също следи ситуацията.