Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус даде "солен" отговор на изпълнителния директор на клуба Карл-Хайнц Румениге за лудостта на трансферния пазар, която се разрази през последните години. 

Световният шампион Матеус обвини двукратния носител на Златната топка, че всъщност всичко е започнало с трансфера на Кале от Байерн в Интер през 80-те години на миналия век.

"Не ми харесват такива негативни коментари. Дортмунд също даде 20 милиона евро за Максимилиан Филип, а Байерн плати 41.5 милиона евро за Корентен Толисо - играч, когото малцина познаваха преди това", започна Матеус, който е експерт за телевизия "Скай".

"При Неймар е точно обратното. Той е сред тримата най-добри футболисти в света и може да решава големи мачове. Всеки човек в света го познава. Играчи от световна класа, които са изключителни, струват много пари."

"А какво да кажем за онези 11 милиона марки, които всъщност Байерн Мюнхен взе за Карл-Хайнц Румениге от Интер през 1984 година? В онези времена бюджетът на Байерн беше само едно парченце от настоящия им такъв. Дали точно тази продажба не беше началото на трансферната лудост?"

"Напълно нормално за мен е, че Барселона вижда в Осман Дембеле наследник на Неймар. Той има всички предпоставки, за да може да играе до Лионел Меси и Луис Суарес. Има страхотен поглед и висока скорост. Не мисля, че Дортмунд ще откаже 3-цифрена оферта в милиони евро, защото клубът е на борсата. Ако офертата на Барселона е сериозна, тя ще бъде приета", добави Лотар.