Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге коментира новината от понеделник, че клубът е отказал да извади 18 милиона евро за Неймар през 2010 година. 

Двукратният носител на Златната топка обърна внимание и на ситуацията на трансферния пазар, която излиза извън контрол заради бомбастичната сделка на ПСЖ по привличането на кариоката.

"В Байерн трябва да изповядваме друга философия: Ние не искаме и не можем. Но всичко е наред. Нашите фенове и обществото като цяло са съгласни с нас", започна своя коментар Румениге, визирайки безкрайно високите суми, които се плащат за определени футболисти.

"Предпочитам да инвестираме в съоръжения, отколкото в играчи. Покрай трансфера на Неймар се замислих кое би било по-важно за нас: Неймар или стадион "Алианц Арена"? Отговорът е ясен - стадионът ни е по-мил и важен."

"Политиката има своя дял за увеличаването на заплатите и трансферните суми. Първо беше правилото "Босман", а след него заслуга имат испанската и европейската политика. Испания е единствената държава в света, в която клаузите за откупуване са задължителни в договорите на играчите. За да могат след време те да напуснат при плащане на записаната сума, както се случи с Неймар. Аз се питам защо е нужно това?"

"Лично аз се опитвах да наложа таван на заплатите в европейския футбол, заедно с Мишел Платини. И това винаги се отхвърляше. Питам се защо политиците не уважиха общото желание на УЕФА и клубовете преди 2011 година, още преди въвеждането на финансовия феърплей. С помощта на политиците щяхме да решим проблема", добави Кале.