Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге няма да се кандидатира за нов мандат като председател на Европейската клубна асоциация. Той е информирал колегите си по време на събрание в Мадрид.

"След дълги години на интензивна и успешна работа, дойде времето да предам отговорността на някой друг. Винаги съм смятал, че тази длъжност трябва да се заема само за ограничен период от време. И моето оттегляне от поста потвърждава тезата ми", коментира Румениге.

"Можем да се гордеем със сътрудничеството си с УЕФА и ФИФА. Всички наши играчи са осигурени с компенсации от двете централи при участие на европейски и световни квалификации или финали. Клубовете в асоциацията ни се радват на солидарност и хармония. Големи клубове като европейския шампион Реал Мадрид имат партньорства с малки клубове като Сан Хулиа от Андора и се отнасят уважително с тях."

"Големите клубове проявяват солидарност към малките, а малките разбират нуждите на големите. Нашата асоциация е гласът на клубовете. Бихи скал да благодаря на президента на ФИФА Джани Инфантино за желанието за сътрудничество. Също така благодаря на Мишел Платини и Александър Чеферин - двама президенти на УЕФА, с които имах щастието да работя. Благодаря на генералния секретар на асоциацията Микеле Чентенаро и на всички членове. Всички те показаха доверието си в мен. Толкова много ви благодаря", добави Кале.

Европейската клубна асоциация беше създадена през 2008 година. Двукратният носител на Златната топка за 1980 и 1981 година беше избран за първи председател и след това беше утвърден на поста цели три пъти. Членовете на асоциацията са 137. Следващите избори ще бъдат на 5-и септември в Женева.