Кемницер - Байерн Мюнхен, мач от първи кръг в турнира за купата на Германия. Стадион "community4you ARENA", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Ф. Гьотце, Фридъл
Полузащитници: Толисо, Руди, Видал, Рибери, Робен, Коман, Ренато, Бенко
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Извън групата (назад с подготовката): Нойер, Боатенг
Контузени: Бернат, Мартинес, Тиаго, Хамес

 

Прогноза на Gol.bg:

Баварският колос излиза в ролята на тежък фаворит срещу третодивизионния отбор, който обаче е в по-добра форма, тъй като играе официални мачове от три седмици насам.

Двата клуба се изправят за първи път един срещу друг. През септември 1994 година дублиращият отбор на Байерн игра срещу домакините във втория кръг на турнира и продължи напред след изпълнение на дузпи.

Германският хегемон е в серия от 30 поредни мача, в които елиминира аматьорски клубове за Купата, като в последните 19 случая си свърши задачата още в редовното време. Последната загуба срещу отбор извън елита дойде през сезон 2003/04 - поражение с 1:2 на четвъртфиналите от Алемания Аахен.

За последно Байерн е отпадал още в първи кръг за Купата през 1994 година, когато воденият от Джовани Трапатони отбор се спъна в непретенциозния Вестенбергсройт.

Кемницер и мюнхенци имат нещо общо, защото и двата отбора загубиха за последно в надпреварата от носителя на трофея Борусия Дортмунд. Момчетата на Карло Анчелоти не се намират в най-добрата си форма, но разликата в класите ще си каже думата.

 

Резултат:  Кемницер - Байерн Мюнхен 0:3