Най-добрият вратар на планетата за последните четири години Мануел Нойер сравни баварския колос със златното поколение на Испания в периода 2008-2012 година, когато Ла Фурия спечели две европейски и първата си световна титла.

"В края на миналия сезон загубихме опитни играчи като Филип Лам и Чаби Алонсо, но ако се вгледате в състава ни ще видите, че имаме много футболисти, които са на повече от 26-27 години. Ние сме готови за чакащите ни предизвикателства", сподели Нойер пред "Шпорт Билд".

"Триумф в Шампионската лига няма да бъде невъзможен. При нас положението е като при испанския национален отбор, който взе титлите през 2008, 2010 и 2012 година - имаме изключително поколение, което може да компенсира напускащите."

"Исках да изляза от игра в продължението срещу Реал в Мадрид миналия сезон, защото усетих, че съм счупил крака си. Но вече бяхме извършили трите си смени. Сетих се за правилото за допълнителна смяна за продълженията, но беше глупаво, защото това важи само за Купата на Германия. Ситуацията беше луда, защото получих няколко паса от колегите си и трябваше да ритам топката."

Нойер коментира и слабия сезон на Томас Мюлер: "Въпреки непостоянството си, той имаше важна роля в отбора. Може спокойно да забрави сезона. Той е сред водещите играчи и всеки се допитва до него за съвети".