Атмосферата в лагера на Байерн Мюнхен не е особено добра и това си пролича при поражението с 0:2 от Хофенхайм в събота. Поражение, което е второ поредно срещу този противник, който нямаше нито един успех в историята си срещу баварците преди това.

За капак звездата на Байерн Роберт Левандовски си позволи да критикува клубната политика по отношение на трансферите, след като през август се изказа против азиатското турне. А по-рано публично оплю съотборниците си заради факта, че не стана голмайстор на Бундеслигата.

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге обаче взе думата и влезе в открита конфронтация с единствения изявен нападател на шампионите.

"Очевидно Роберт се е повлиял от трансферите на ПСЖ. Но при нас той работи като футболист и получава за това доста пари. Съжалявам за изказванията му. Още след мача с Фрайбург той нападна съотборниците си, че не е бил подкрепен достатъчно, за да стане голмайстор на Бундеслигата", коментира Румениге пред вестник "Билд".

"Хасан Салихамиджич проведе разговор с него. Който публично критикува треньора, клуба или съотборниците си, ще получи веднага стрес. Лично с мен! Дали е възможно да го пратим на трибуните? Това е решение на треньора. Но аз вече знам как да накараме играчите да се държат целесъобразно."

"Силата на футболистите не е чак толкова голяма, колкото Левандовски може да си представи със своя договор. Той подписа до 2021 година с нас. И в договора му няма клауза за откупуване. Но неговият спиритус ректор е агентът му Роберт Бартел, който организира онова интервю съзнателно зад гърба на Байерн. Този агент вреди на Роберт."

"А ако говорим за азиатското турне, Левандовски трябваше да е наясно, че неговият навярно мечтан клуб Реал Мадрид изкара 24 дни в жегата през лятото - двойно повече от нас."

Босът не пропусна да дръпне ушите и на Томас Мюлер: "Аз съм приятел на демокрацията и свободата на мненията, но при нас напоследък се говори прекалено много, вместо да се концентрираме върху представянето на терена. Не беше окей това, което Мюлер каза в Бремен".

Както е известно, световният шампион остана резерва срещу Вердер във втория кръг и иронично заяви, че не знае какво трябва да покаже на треньора си Карло Анчелоти, за да бъде титуляр.