Байерн Мюнхен не показа най-доброто си лице, но все пак удари Андерлехт с 3:0 в двубой от група "В" на Шампионската лига, който се игра на стадион "Алианц Арена".

Картите се групираха по чудесен начин за германския първенец рано-рано, защото Кумс беше изгонен с директен червен картон заради нарушение срещу Левандовски в наказателното поле, а полякът реализира отсъдената дузпа.

Момчетата на Карло Анчелоти обаче с отпуснаха и на два пъти гостите можеха да изравнят, като при един от случаите Станчу уцели гредата.  Белгийците си платиха за пропуските и в средата на второто полувреме Тиаго Алкантара удвои аванса на своите. В последната минута Джошуа Кимих оформи крайния резултат.

Така Байерн Мюнхен е на второ място в групата с три точки, защото отстъпва по голова разлика на лидера ПСЖ. Андерлехт е трети, пред станалия за резил на свой терен Селтик.


Баварският колос натисна напълно очаквано и играта се водеше изцяло в половината на гостуващия отбор, който се отбраняваше организирано и сравнително спокойно. Франк Рибери центрира в наказателното поле и там Хамес Родригес засече с глава, но вратарят Селс улови.

Малко след това Кумс събори Роберт Левандовски в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, показвайки директен червен картон на защитника. Полякът застана зад топката и реализира в обратния на вратаря ъгъл.

Баварците се опитаха да нанесат светкавичен двоен удар още при следващата си добра възможност, но Левандовски нацели стената при пряк свободен удар. Декорираният с жълт картон заради протест по-рано Рибери атакува отляво, но спечели само корнер, а претенции на Ариен Робен за дузпа не бяха уважени след точния, но отразен удар на Тиаго.

Последваха неточни изпълнения на Толисо и Робен, а Требел би право в ръцете на Нойер. Един от най-дейните на терена Робен отново пробва късмета си, но този път беше блокиран отблизо.

Пет минути преди почивката Андерлехт пропусна уникална възможност след грешка в защитата на домакините. Дендонкер върна към Станчу, но последният се подхлъзна от удобна позиция и не уцели вратата. Байерн отвърна с акробатично изпълнение на Мартинес, но Селс внимаваше.

В началото на второто полувреме Толисо стреля от дистанция право в обсега на вратаря. Андерлехт се втурна напред и сензационно можеше да изравни след ново объркване в отбраната на баварците, но Станчу уцели дясната греда отблизо!

Левандовски би отляво след хубаво извеждащо подаване на Рибери, а точен удар с глава на Никлас Зюле беше "изваден" от Селс, който се намеси и при тупалката на Робен след това.

В средата на второто полувреме Байерн най-после успокои феновете си, удвоявайки аванса си. Джошуа Кимих центрира отдясно и пред границата на малкия пеналт Тиаго Алкантара засече майсторски от движение.

Две минути след това Никлас Зюле вкара с глава след центриране към далечната греда, но голът му беше отменен заради спорно нарушение в атака. Последва снаряд на Робен от дистанция, минал малко над напречната греда.

Десетина минути преди края мудните баварците позволиха на Дендонкер да бие мощно, но футболистът на Андерлехт не уцели вратата. Байерн отвърна с опит на Левандовски да вкара от малък ъгъл, но без успех, а влезлият като резерва Мюлер не успя да засече острото центриране на Кимих.

В последната минута на редовното време Джером Боатенг изведе Джошуа Кимих в наказателното поле и новоизпеченият десен бек на баварците сложи точка на спора.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PHsuZnNrZUY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-Lu4Gxs_vw8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HhJTWdX78oI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Байерн Мюнхен - Андерлехт 3:0

1:0 Роберт Левандовски - 12', дузпа

2:0 Тиаго Алкантара - 65'

3:0 Джошуа Кимих - 90

 

Червен картон (директен): Кумс (Андерлехт) - 11'

 

Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес (Боатенг - 77'), Зюле, Рафиня, Кимих, Толисо, Тиаго, Рибери (Мюлер - 78'), Хамес (Коман - 85'), Робен, Левандовски

Андерлехт: Селс, Кумс, Дешахт, Спаич, Чипчу, Нажар (Апия - 26'), Требел, Дендонкер, Станчу (Анри - 59'), Хани, Теодорчик (Хамди - 84')