Байерн Мюнхен разби Шалке с 3:0 като гост в мач от петия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Фелтинс Арена". Така тимът от Гелзенкирхен остава само с три ремита в последните 14 шампионатни срещи с този противник.

Над всички беше Хамес Родригес, който участваше пряко във вкарването на всички попадения. Баварският колос нанесе своя двоен удар в рамките на пет минути в средата на първата част, когато Роберт Левандовски откри от дузпа, а след това Хамес  реализира първото си попадение за най-успешния германски клуб.

Четвърт час преди края на редовното време Хамес Родригес записа и асистенция за гола на Артуро Видал, след като по-рано беше с основна заслуга за удара в гредата на Томас Мюлер. Така преди двубоите от утре Байерн Мюнхен е на върха с актив от 12 пункта. Шалке е пети с девет точки.


Срещата започна сравнително спокойно, като домакините изчакваха грешки на шампионите. Първата такава обаче беше допусната от Налдо, който можеше да си вкара куриозен автогол с глава. След това Себастиан Руди отправи първия опасен удар, хващайки кълбото майсторски от ждроб извън наказателното поле, но Ферман се отличи с феноменално спасяване. 

Шут на Толисо беше спасен от вратаря на домакините, а после хубав пробив Коман не се получи. В средата на първото полувреме "миньорите" бяха близо до откриване на резултата, но Улрайх се справи с последователните удари на Харит и Горецка, а после гол на Бургщалер беше отменен заради засада при същата атака.

Още при следващата акция на гостите се стигна до дискусионна ситуация. Хамес проби и спечели корнер, но поиска игра с ръка на Налдо. Първоначално реферът бе отсъдил ъглов удар, но след като използва помощ от видеотехнологията, посочи бялата точка. Роберт Левандовски застана зад топката и откри резултата от дузпа.

В 29-ата минута мюнхенци нанесоха втори удар след дълбока преса на Байерн. Томас Мюлер отне, Левандовски пусна за Толисо и той изведе Хамес Родригес на стрелкова позиция. Колумбиецът нанесе много прецизен удар и прати кълбото в долния десен ъгъл по земя, за да реализира първото си попадение в официален мач за Байерн.

"Кралско-сините"  отново стигнаха до добра възможност за гол след разбъркване в отбраната на противника и удар на Бургщалер отблизо, но Хави Мартинес изчисти пред голлинията с помощта на Джошуа Кимих. 

Пет минути след почивката страничната греда спаси домакините от ранен пълен разгром, след като Томас Мюлер засече с глава мекото центриране на Хамес Родригес.

Шалке отвърна с поредица от опасни атаки, но с неточни удари се отличиха Калиджюри, Горецка и влезлият като резерва Коноплянка. На отсрещната врата Ферман отрази тупалка на Коман.

В средата на второто полувреме Бургщалер беше изведен на отлична позиция, оставайки лице в лице с Улрайх, но нападателят би право в тялото на съперниковия страж.

Четвърт час преди края на редовното време интригата все пак бе ликвидирана. Направилият много силен мач Хамес Родригес навърза двама противници в наказателното поле и копна прекрасно за влезлия малко по-рано на терена Артуро Видал. Чилиецът би директно от въздуха и закова топката в горния десен ъгъл.

В 88-ата минута Хамес Родригес можеше да се разпише още веднъж, след като засече от движение центрирането на Мюлер. Ферман обаче внимаваше и успя да спаси.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x61b58m" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x61b58m" target="_blank">All Goals &amp; highlights HD  Schalke 0-3 Bayern...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/livgol" target="_blank">livgol</a></i>

Шалке - Байерн Мюнхен 0:3

0:1 Роберт Левандовски - 25', дузпа
0:2 Хамес Родригес - 29'
0:3 Артуро Видал - 75'

 

Шалке: Ферман, Налдо, Настасич, Керер, Ошипка, Маккени (Емболо - 57'), Калиджюри, Горецка, Бенталеб, Харит (Коноплянка - 46'), Баргщалер (Ди Санто - 78')

Байерн Мюнхен: Улрайх, Мартинес (Хумелс - 76'), Зюле, Рафиня, Кимих, Толисо (Видал - 69'), Руди, Коман, Хамес, Мюлер, Левандовски (Тиаго - 65')