Капитанът на Байерн Мюнхен – Мануел Нойер, ще се завърне в игра най-рано през януари, съобщиха от "Алианц Арена".

Вратарят претърпя операция на лявото стъпало (б.р. - счупена костица), след като по време на вчерашната тренировка получи контузия. "Това е ужасна новина за нас. Хирургическата интервенция мина успешно и сега това е най-важното. Очакваме с нетърпение отново да го видим на терена. Това ще се случи през януари", заяви пред официалния сайт на клуба изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Припомняме, че това е втора травма на Нойер на същото място. Всичко започна през месец април, но въпреки това световният шампион игра в 1/4-финалните сблъсъци с Реал Мадрид от Шампионска лига. След драматичното отпадане на Байерн, вратарят се подложи на операция и беше възстановен непосредствено преди началото на сезона в Бундеслигата.

Контузията на Нойер ще даде нов шанс за изява на Свен Улрайх, като първото му изпитание след травмата на германския национал, е гостуването на Шалке 04 тази вечер. 29-годишния страж пази и в 1-ия кръг на първенството при домакинската победа с 3:1 над Байер Леверкузен. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fposts%2F1671751876229213&width=500" width="500" height="502" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>