Голмайсторът на германския шампион Байерн Мюнхен – Роберт Левандовски, учи испански език, за да осъществи мечтата си да играе в Реал Мадрид, твърди Sport Bild.

Според авторитетната медия, 29-годишният полски стрелец не желае да повтаря грешката от Борусия Дортмунд, където остана с година повече, отколкото искаше. През 2014 г. той напусна "Сигнал Идуна Парк" и премина при баварците като свободен агент, след като предпочете тяхната оферта пред тази на Реал. Левандовски има договор с Байерн до 2021 година и по-рано днес заяви в интервю пред списание 11Freunde, че не може да гарантира, че ще го изпълни. Лева все пак поясни, че се чувства щастлив в Мюнхен.

През последните месеци спекулациите около бъдещето му зачестиха заради критиките към съотборниците си и ръководството на клуба. Последната беше свързана с трансферната политика на Байерн, след като заяви, че на "Алианц Арена" трябва да започнат да правят мултимилионни покупки като ПСЖ.

Преди дни AS написа, че голаджията е обсебен от идеята да продължи кариерата си в Реал, но предвид новия договор на Карим Бензема, желанието му може и да не се осъществи. През този сезон Левандовски има 5 гола в 4 мача в Бундеслигата, разписа се веднъж и при успеха с 3:0 над Андерлехт в среща от 1-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.