Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти похвали офанзивния полузащитник на тима Хамес Родригес, който изнесе рецитал при снощната победа с 3:0 над Шалке насред Гелзенкирхен.

Колумбиецът не само се разписа в първия си официален мач като титуляр за баварския колос, но спечели дузпата за първия гол и асистира за третото попадение на своите. Той можеше да запише още едно голово подаване, но след неговото центриране Томас Мюлер уцели гредата.

"Изиграхме добър мач от началото до края. Играхме с голям интензитет и се защитавахме компактно. Хамес игра много добре, с голяма отдаденост към отбора и с добри комбинации. Но физически той още не е готов на 100%. Бяхме доста силни в този мач и е трудно да отлича само един играч. Радвам се за всички", каза Анчелоти.

Специалистът коментира и тежката контузия на Мануел Нойер в стъпалото, която извади най-добрия вратар в света от терените до края на годината: "Много сме разочаровани. Ще трябва да играем 3 месеца без най-добрия страж на планетата. Нашият капитан ще се завърне чак през януари. Но ние имаме доверие на Свен Улрайх".