Германският шампион Байерн Мюнхен беше замесен в една от най-големите трансферни саги на отминалото лято – Филипе Коутиньо в Барселона.

Сапуненият сериал завърши с неуспех за каталунците, след като Ливърпул категорично отказа да се раздели със звездата си и отклони няколко мултимилионни оферти за бразилския ас.

Според Bild основната причина за провалената сделка се казва Томас Мюлер. Най-тиражираният вестник в Европа написа, че мениджърът на "мърсисайдци" Юрген Клоп е настоявал за купуването на световния шампион на Байерн и тогава е щял да даде зелена светлина за продажбата на Коутиньо на "Камп Ноу".

Баварците категорично отказали да се разделят с един от големите си лидери, макар че в последно време Мюлер се намира в слаба форма и често е резерва. Той обаче остава една от най-важните фигури на "Алианц Арена" и отказа на германския хегемон автоматично блокирал преминаването на Коутиньо в Барса.

Президентът на испанския колос Хосеп Мария Бартомеу пък вчера заяви, че Ливърпул е поискал 200 милиона евро за латиноса, което провалило сделката.